lauantai 17. joulukuuta 2011

viimeinen ilta

viimeinen ilta keniassa. uskomatonta. ihan kuin oltaisiin tultu vasta eilen, ja kuitenkin on tapahtunut valtavasti. on tosi ristiriitaiset fiilikset. sänky täynnä tavaraa pakattavaksi rinkkaan, en tahdo pakata. on kamalaa jättää kenia, mutta toisaalta on jo ikävä kotona olevia. teitä siellä. ollaan kisumussa. tultiin yöbussilla, se pomppi eteenpäin. afrikkalainen perhe nukkui jalat mun sylissä.

mombasa oli hektinen kaupunki, nairobista puhumattakaan. elämä masenossa on ollut niin ihanan rauhallista. mutta mombasassa rannat oli ihania ja aallot suuria ja meri turkoosi ja hiekka valkeaa, ja kyllä, oli kuumaa ja kosteaa. uitiin ja osa meistä muuttui punaiseksi. ninni kasvatti pitkät letit ja maria löysi kamelista kaverin, kaisuli muuttui merenneidoksi ja siitä ravuksi ja mä leikin avaraluontotutkimusretkeilijää snorklatessa. apinat varastivat meidän ruoan mökeistä. jouduttiin erinäisistä syistä vaihtaa majapaikkaa. ekassa paikassa oli lattia hiekkaa ja sängyt hajos alta, tokassa paikassa nukuttiin puumajoissa, ja vikaks mökeissä. seuraavassa kuvakollaasia reissultamme:



läksiäiset


embassyn bailut. hyvää itsenäisyyspäivää! terkkuja myös eritrean presidentille ;)




aarteet



kake ja make aalloissa
-

kuutamo tiwi-beachilla


delfiinejä!

tällä reissulla ollaan muuten luettu AINAKIN seuraavia kirjoja:
paul auster: sattumuksia brooklynissa
david nicholls: one day
tove jansson: muumi-kirjat
piiat (huippusuosittu! aiheutti itkua ja riippuvuutta)
kjell westö:lang (tuhoutui rankkasateessa, jäi siis pahasti kesken, jostain naisesta siinä oli kyse ja pakkomielteestä kai)
henning mankell: eldens hemlighet
eva wahlströmin elämäkerta
paulo coelho: alkemisti

on niin paljon kerrottavaa ja niin vähän sanoja kaiken kuvaamiseen. on niin paljon muistoja, hetkiä, ihmisiä ja paikkoja. niin paljon. me ollaan saatu kokea tämä kaikki.

kiitos.
-maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti