tiistai 13. joulukuuta 2011

Ollaanpas Mombasassa! Te ette!

Kake ja Make biitsillä. Olemme kuvanneet dokumenttia. Pikkusisarukset voivat päätellä, ketkä dokumentissa näyttelee. Kokoillan elokuva on tulossa keväällä. Make sanoisi että ”hittiainesta”. Valitettavasti nettiyhteys on niin huono, ettei voida ladata dokumenttia tänne. :/ Mutta siis tosiaan, ollaan Mombasassa. Täällä on kuumaa ja kosteaa. Uskokaa pois, mutta laulu kertoo totuuden.

Suurlähetystön bileet 6.12. oli loistavan hienot! Luultiin kyllä, että tarjolla olisi illallinen, mutta löydettiin pelkkiä snackseja. Karjalanpiirakoitakin oli tarjolla, mutta valitettavasti Maken huomio meni Ron Weasleyn jahtaamiseen punaviinilasi kädessä. Jäi siis piirakat maistamatta. Mutta kaakkua oli ja soli hyvvää! Kake maisto. Saatiin myös useita kavereita. Mm. Eritrean presidentti, joka pussaili suulle ja puristeli pyllystä. Myös eräs suurlähettiläs pissasi housuunsa. Osataan sitä täälläkin juhlia, niinku Suomessa! Oltiin muuten aika glamourprinsessojen näkösiä. Tulette olemaan hyvin kateellisia, kun näette kuvat. Voin vaan sanoa. Oli siis hyvin hyvät bileet! Esiinnyttiinkin siellä, by the way. Laulettiin kaksi suomalaista perinteistä laulua. Se oli hauskaa. Siellä oli open stage. Siksi. Yleisö tykkäs. Ja me myös.

Mombasaan tultiin yöjunalla. Odotuksina oli: ykkösluokka, miehet valkoisissa hansikkaissa tarjoilemassa viiniä hytteihin. Totuus: Kuuskytluvun henkinen ykkösluokka. Tupakansavua ja erittäin romanttinen ravintolavaunu. Ei miehiä valkoisissa hansikkaissa. Ei ilmaista viintä. Ravintolassa kyllä tilattiin kaljat. Lopulta niistä tuli lasku. Ninni ja Make osti ehkä kalleimman vesipullon IKINÄ: 200 shillinkiä litrasta. Huh huh! (Selvennykseksi: kaupasta sen saa 40 shillingillä.) Make jätti palan sormestaan yöjunaan. Hän on siis ikuisesti osa Afrikkaa!

Mombasaan saavuttiin aamulla hyvin hyvin pomppuisen matkan jälkeen. Mentiin hienolle hostellille, Beach Afrikalle. Ranta oli kyllä aika kökkö. Samoin majoitustilat: hiekkaa lattialla ja sängyt hajos alle. Ranta oli täynnä kiveä ja puita. Vaihdettiin seuraavana päivänä Stiltsille Diani Beachille. Siellä nukuttiin puumajassa. Se oli tosi hienoa ja romanttista. Allekirjoittanut nukkui puumajan terassilla ja heräsi aamulla auringonnousuun silmissään. I-H-A-N-A-A! Make ja Ninni viettivät romanttista honey moonia mökin sisällä. Siellä ranta oli myös mieletön! Merta jatkui pitkälle, niin ettei näkyny muuta ku merta. Eräs hirmu huono puoli siinä kyllä oli. Kun se oli tosi biletysmesta. Ja sitten siellä näkyi niitä vanhoja valkosia naisia nuorten paikallisten miesten kanssa ja vanhoja valkosia miehiä nuorten paikallisten naisten kanssa. Todella surullinen näky. Kaikista surullisin oli se, kun oli kaksi vanhaa valkoista miestä ja heillä oli mukanaan kaksi länsimaalaista nuorta tyttöä. Kauheaa.

Nyt ollaan Tiwi Beachilla. Twiga Lodgessa. Asutaan mökissä. Neljän hengen mökeissä. Ystävämme Ali liittyy seuraamme kahdeksi seuraavaksi yöksi, koska minun, Maken ja Ninnin huoneessa on yksi ylimääräinen sänky. Hän esitti (omasta mielestään) oudon pyynnön, jos meitä vaan ei häiritse. Että saisiko hän kumartaa mekkaan viidesti päivässä. Sanottiin, että totta kai, eikä aiottu häiriintyä. Mutta oli vähän yllättävä pyyntö kyllä... Mutta siis takasin meidän huippuhienoon rantaamme. Mökki sijaitsee siis ihan rannan vieressä (edellisessä paikassa piti kävellä viis minuuttia rannalle). Täällä ei ole kapakoita tai pubeja lähettyvillä. Rauhallista ja ihanaa. Eilen käytiin snorklaamassa. SE OLI IHAN HUIPPUSIKASIISTIÄ!!!! Nähtiin hirmu paljon hienoja kaloja, joita näkee Suomessa akvaarioissa. Ja koralleja ja vaikka mitä! Hengailtiin keski-ikäisen turistiryhmän kanssa. He olivat saksalaisia ja ranskalaisia. Erittäin loistavaa seuraa! :D Maija sai hirveän hepulin yhestä ärsyttävästä, maailman ärsyttävimmästä ranskalaisesta turistimiehestä. Hän joutuin kuuntelemaan klassista musiikkia kasettisoittimesta rauhoittuakseen, koska hänen vaimonsa nolasi itsensä hulluttelemalla veneessä. Heidän kanssaan tehtiin myös eksoottinen kylävierailu. Siis herranjumala! Me ollaan vierailtu kylissä koko reissu ja sitten jotkut hel***in turistit maksaa siitä, että ne menee kylään ja on niin hyviä rikkaita länsimaalaisia, kun antavat lapsille karkkia. Kamalaa. Ihmiset siellä näytti siltä, että tulkaahan nyt pihalle näyttäytymän, miten Afrikassa eletään, kun turistit tulee katsomaan. Oijoi....

Eilisilta vietettiin nuotionääressä laulelemassa. Ihana tunnelma. Pimeä meri, kuunsilta, nuotio, savu, ihmiset. Rakkaus! Ei uskois, että joulu on jo ens viikolla. Ei sitä täällä usko. Ei sitten yhtään. Nyt on kesä eikä joulu!

Ei kai tähän muuta mahu. Tai mahtuu, muttei ole muuta tapahtunu. Tai on, mutta eikhän tässä ole jo tarpheksi tekstiä.

Heippa! TJ 5.
-Kaisuli

3 kommenttia:

  1. En ole ihan varma että pysyinkö jo mutkassa matkassa, olette Te niin paljon ehtineet taas kokea =)

    Aivan mahtavaa lukea taas mitä olette touhunneet ja tämähän on kuin jostain elokuvasta taas tämä tarina, Nuotioillat ja kaikki,,,, Aivan huippua ja SikaSiistiä =)

    Olihan siellä niitä vähän harmijuttujakin, mutta ei kaikkea voi muuttaa kerralla =(

    Joulu kyllä oikeasti kulkuttelee jo ovella, ja on aivan Tosi Ihanaa nähä sinua Kaisuli Kallossa =)
    Ehtitköhän palautua jo Joulupäivään mennessä matkustamisesta..?
    Silloinkin, on Äiti laittanut kystä kyllä ja koko suku saapuu murkinalle...Lurps ja nam =)

    Tapaamisiin siis Jouluna ja Oikein mukavaa kotiintulomatkaa Teille kaikille <3

    Niin Ja HYVÄÄ JOULUN ALUSAIKAA KAIKILLE !
    Tuokaa porukoille Joululahjaksi itsenne !!!!!

    Päivi

    VastaaPoista
  2. Niin mahtavaa lukea tätä blogia! :)


    älkää tulko tänne! täällä on loskaa, märkää ja pimiää!

    VastaaPoista
  3. Ei pitäis kyllä aamulla ikinä ryhtyä lukemaan tätä, ko silmät märkänä täytyy yrittää tihrustaa, eikä malttais lopettaa vaikka kuin olis tunteellisena ;)

    Mutta AIVAN HUIPPUA mitä kaikkea taas on tapahtunu ja JEEEEE kohta tuletta kotia ja saan nähhä kaikki kuvat ja jutut ja kaikkea kivvaa!!
    Mutta nauttikaa viiimisistä päivistä ja touhutkaa kaikkea mahollista niin on meille sitte lissää kerrottavaa 8)

    - Jonna -

    VastaaPoista